HBT eller inte?

Varför är vissa emot homo- bi- och transpersoner? De är ju lika som alla andra, bara det att de tycker lite annorlunda. Att homosexuella äntligen får gifta sig i Sverige är jättebra, enligt mig. Men det som är dumt är att prästerna får dissa homosexuella, hur de vill, utan att kunna bli anmälda. De behöver inte viga två av samma kön om de inte känner för det. Vad är det för sätt? Det är ju helt absurt. Det är ju ungefär detsamma som att tillåta våld ute på stan. Våld förekommer ju ofta mellan personer som inte tycker om varandra. Ska man låta de bråka då? Eller…. alltså jag kanske använder mig av dåliga liknelser. Men det stämmer ju. På sätt och vis…
HTB börjar bli mer och mer accepterat. Bisexualitet är lite mer “okej” än homosexualitet. Transsexualitet kan jag dock inte uttala mig om då jag inte är så insatt i just det.
Jag tycker att det är jättebra att Pride-festivalerna som hålls runt om i världen blir uppmärksammade. På det viset får HTB-personerna mer uppmärksamhet och de blir sakta men säkert ett med de andra “vanliga” människorna.

Nej, fram med HBT och låt de vara som de är! Det är min uppfattning

About Therese

The most awesome girl in the world!

Posted on 29 November, 2007, in Tankar och åsikter. Bookmark the permalink. 3 Comments.

  1. Håller med 100%!

  2. pieceofapeach

    Bra skrivet!
    Jo, det är egentligen knäppt att präster kan välja att inte viga samkönade par, men å andra sidan så skulle inte jag vilja att någon viger mig, om han/hon inte accepterar homosexualitet.
    Men det är lite samma sak som om någon skulle vägra att viga ett par där den ena är mörkhyad och den andra ljushyad, det är ju precis lika absurt, och skulle garanterat orsaka reaktioner.

  1. Pingback: Dag 12 – Anledningen till varför du började blogga « Therese Baudin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: