Att ha rätt – eller vara lycklig?

Jag är fullt medveten om att jag är en person som inte ger mig i första taget. Jag vet att jag har rätt, jag ska bevisa för mina medmänniskor om att det jag säger, och det jag gör, det är det som är rätt. När jag väl har fått igenom det, och de har insett att jag har rätt (vilket de förmodligen låter mig ha, fast de vet att det inte är så) så glädjs jag åt det. Men bara för en liten stund. Sen tycker jag att… ja… egentligen.. Varför gör jag så? Blir jag lycklig av att få andra att tro att jag har rätt? Är det verkligen rätt jag har? Är det inte bara det att jag söker en bekräftelse på att jag är någon? Att jag har en åsikt, och står för den?

Allt det jag säger, tycker och känner, det är det som är rätt för mig. Men bara jag vet att det är rätt för mig, så borde det räcka. Alla är inte som mig. Ska jag försöka få en 70årig gammal militär (bara ett exempel) att tänka och agera som jag gör? Nej.. Det är ju fel. Han är ju den han är, och ingen annan. Han ska agera efter vad han tycker är rätt och fel. Det är det som gör en människa unik. Man har rätt att vara sig själv. Alla har sin egen personlighet. Alla är vi idag, den vi en gång vad ämnad åt att vara. Vi är den vi är av någon anledning. Vi träffar de personerna vi gör, för att det är bestämt så. Vårat öde är redan bestämt. Men det vet vi inte om idag. Det som sker, det sker av någon anledning. Och det ska vi låta vara så. Vi ska inte försöka förändra det som en gång varit. Utan vi ska ta dagen som den kommer, och agera utifrån det. Det är då vi får leva som lyckligast. När vi inser, att vi kan släppa kontrollen. Vi behöver inte alltid ha rätt. Vi behöver inte vara den som skall bestämma och planera in i minsta detalj. Låter vi ta dagen som den kommer, och försöker göra något bra utav det så tror jag att vi kommer leva lyckliga under en längre tid.

Jag vill bli accepterad för den jag är och inte för den jag försöker vara. Så jag ber er, ni som känner mig, låt mig vara den jag är. Och påminn mig om att vara mig själv. Låt mig inte vara den personen som ni har uppfattat mig som. Jag vill inte vara den som sitter i ett hörn och lyssnar på er andra. Jag vill vara en del av gemenskapen. Jag vill ta för mig. Vill också synas och höras. Men jag vågar inte. För det är inte den peronen ni tror att jag är. Snälla hjälp mig att komma ur detta skal. Då blir jag lycklig!

Jag tror jag stannar där, det var vad jag ville säga. Tack

About Therese

The most awesome girl in the world!

Posted on 27 July, 2008, in Tankar och åsikter. Bookmark the permalink. 1 Comment.

  1. Jag tycker om dig för den du är vännen! Du har skrivit ett väldigt fint och bra inlägg. Jag tror att många “vill ha rätt” om det diskuteras om något som ligger än varmt om hjärtat, något man brinner för. En åsikt är ju inte något negativt, men jag tror man måste lära sig vilka diskussioner man ska ta. Det kanske inte är värt att börja diskutera och små bråka om färgen på en tröja till exempel. Om det är så att du sitter i ett hörn och lyssnar på alla andra så tycker jag att du höja rösten och säga det du vill säga. Du är en omtänksam och underbar person som har mycket klokt och roligt att säga.

    Det är tyvärr ganska många människor i vår värld som babblar och babblar utan att tänka att det krävs minst två personer för att föra ett samtal samt personer som inte inbjuder alla till samtal. Om någon skulle reagera negativt på att du är dig själv så är det ingen person att ha någon närmre kontakt med. Alla relationer handlar om att ge och ta lika mycket. Du ska vara den du är och dina vänner och familj älskar dig för den du är eftersom att du är fridlyst och helt enkelt underbar! Att alltid vara sig själv är något vackert och modigt, stå på dig och visa världen att du är bäst! Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: