After Eight parfait

När jag nyligen var på affären hittade jag ett recept på något jag tror kan vara riktigt gott

— Ger ca 1 liter parfait —

2,5 dl standard mjölk
2,5 dl grädde (40%)
1 liten vanlijstång
12 bitar After Eight
4 stora äggulor
100 g socker
10 g glukos eller flytande naturell honung

Vispa äggulorna tillsammans med 50g socker tills det blir vitt och fluffigt. Koka upp grädde, glukos/honung, mjölk, 50 g socker och vanlijstång. Hacka chokladen och lägg den i en liten bunke. Tillsätt ca 1dl av den varma gräddmjölken och rör tills det blir en jämn smet. Vispa ner den varma gräddmjölken och chokladsmeten i äggmassan. Låt den svalna under omrörning. Slå upp i en fin form och ställ i frysen (rör gärna runt med jämna mellanrum under tiden den fryser). Parfaiten behöver ca 6 timmar i frysen. Ställ gärna formen 15 min i kylskåp före servering så får den en lite mjukare konsistens.

TIPS: Receptet passar även utmärkt för glassmaskin.

— Jordgubbssallad —

Ett perfekt tillbehör till parfaiten är en frisk jordgubbssallad. Skölj och ansa ½ liter jordgubbar (dela de större bitarna). Blanda 2 msk muscovado- eller farinsocker med 1 msk pressad citron och 2 msk strimlad citronmeliss. Låt det marinera en stund och servera tillsammans med parfaiten.

Advertisements

About Therese

The most awesome girl in the world!

Posted on 20 December, 2010, in Allmänt. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: