Missnöjd

Något jag tycker är irriterande är hur myndigheterna behandlar oss arbetslösa. Visst, vi ska gå efter deras regler. Det säger jag inte emot. Men de behandlar oss som ogräs. Vi är bara små, små varelser som förstör för de andra. De vill ha bort oss från deras system fortare än kvickt.

Jag var nyss på arbetsförmedlingen. Fick ett sms igår om att jag hade ett möte idag kl 14:30. Jag gick till AF vid 13-tiden för att fråga vad det är för möte. Har inte fått mer info än 14:30 på arbetsförmedlingen. De på “golvet” kunde inte kolla upp vad det var för något. En kvinna fick gå tre våningar upp för att få tag på någon som kanske hade mer info. Dålig kommunikation mellan AF och de arbetslösa men även mellan handläggarna själva. Dåligt!

Och vad handlade mötet om då? Jo, en kvinna som representerade ett företag som är etablerade i Umeå pratade om vad man ska tänka på när man söker jobb. Jaha. Så jag som varit arbetslös i 2,5 år vet inte det redan? Eller? Klart jag vet det. Och har fått höra samma info om och om igen under min tid som arbetslös. Kan inte AF bättre? Skicka folk på samma infomöte om och om igen. Bättrar det på deras statistik? Måste ju vara så. Kan inte komma på någon bättre förklaring.

Usch vad jag hatar att vara “ogräset” i den annars så fint ansade trädgården. Den arbetslöse i det annars så underbara jobbsamhälle vi lever i… Ja, iallafall om man får tro AF.

Suck!

About Therese

The most awesome girl in the world!

Posted on 25 February, 2013, in Allmänt, arbetsförmedlingen and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: